ICT en Samenwerken 

Per 1 april 2019 is BeRoEmD gaan werken met VIPLive. Voorheen was dit Care2U.

Zowel de huisarts als de praktijkondersteuner werken vanuit het eigen HIS. VIPLive wordt gebruikt als platform om door te verwijzen naar aangesloten ketenpartners of een expertarts te consulteren. 

VIP Samenwerken is een communicatiemiddel gekoppeld aan je HIS. Dat betekent dat je direct vanuit je HIS andere zorgverlener kunt consulteren en berichten kunt uitwisselen met en over je patiënt. De berichten kun je ook weer inladen in je HIS. Zo voorkom je dubbele registratie. Ook heeft VIP Samenwerken een beveiligde chatfunctie en patiëntenoverzichten, waarin je ook gezondheidsplannen kunt opnemen. Handig is dat dit systeem ook via een app te gebruiken is. Concreet gebruik je VIP Samenwerken onder meer rondom het MDO van je kernteam, voor het invullen van vragenlijsten en voor digitale communicatie met andere zorgverleners óf met de patiënt en eventuele mantelzorgers. 

Verder biedt VIPLive ondersteuning bij het kwaliteitsbeleid in de vorm van het ketenzorgdashboard en andere benchmarkrapportages.

Ondersteuning : Helpdesk VIPLive:  088-5281020

Handleidingen; Handleidingen VIPLive

Praktische informatie

Hoe pas je je eigen profiel aan en start je een gesprek met en zonder patiënt? Klik hier.

Zo stel je je werkdagen en een afwezigheidsmelding in. Klik hier.

Op deze manier kun je zorgpartners uitnodigen die nog geen VIPLive account hebben. Klik hier.

Wat zie je bij het patiëntoverzicht in VIPLive? Klik hier.

Je gezondheidsplan in VIPLive opstellen en updaten. Klik hier.

Zo verwijder of verlaat je een gesprek. Klik hier.